Datalek Checker

Als je niet zeker weet of je accounts voor bepaalde websites veilig zijn, kun je ze checken met het Kaspersky-programma. Het programma kan achterhalen of je accounts niet langer veilig zijn en of je gegevens mogelijk voor iedereen toegankelijk zijn.

Opmerking: Het Kaspersky-programma kan alleen accounts checken die een e-mailadres als gebruikersnaam gebruiken. Wanneer Datalek Checker wordt gebruikt, ontvangt Kaspersky geen gegevens in een open toegankelijke indeling en bewaart het deze gegevens niet. De gegevens worden alleen voor scans gebruikt. Bij de detectie van een lek krijgt het programma geen toegang tot de gebruikersgegevens zelf, maar geeft het gewoon informatie over categorieën van gegevens die mogelijk voor iedereen toegankelijk zijn.

Standaard probeert het Kaspersky programma uw gebruikersaccounts te controleren wanneer u geautoriseerd bent op een bepaalde website.

Als uit de controle blijkt dat je gegevens mogelijk openbaar zijn geworden, zal het programma je hiervan op de hoogte stellen en de volgende informatie weergeven:

Hoe je de gevolgen van een mogelijk datalek kunt minimaliseren, lees je door op de betreffende gegevenscategorie te klikken.

Controleer of je account niet langer veilig is

In Kaspersky Plus en Premium kan het programma je e-mailadres checken telkens als je inlogt op je account op websites.